Мова сайту:

Усе найцікавіше, що буде цими вихідними

15 липня 2016

Екватор літа як ніколи багатий на події. Цими вихідними можна відвідати не лише виставки й кіно, а й екстримальні та цікаві події. Зокрема:

15-17 липня на Арт-заводі Платформа пройде фестиваль вуличної їжі. Цього разу захід перетвориться на середземноморський курорт з великою різноманітністю морепродуктів. Будуть страви з восьминога, мідії, рапани, устриці, італійські різотто і паста, французький ескарго, грецький гірос і сувлакі, турецький гезелеме, марокканський кус-кус і багато іншого. На спекотному фестивалі працюватиме пляжна зона з шезлонгами і парасольками, прохолодними коктейлями і водними атракціонами. 



16 липня в екосадибі Мезон-Бланш відбудеться ORGANIC FEST. Це свято, у програмі якого лекції з харчування та екології, майстер-класи з гончарства та воскових свічок, ярмарок органічних продуктів, жива їжа, йога, експрес-макіяж з органічною косметикою і жива музика. На території фестивалю діятимуть лекційна зона з виступами експертів, б’юті-зона з консультаціями косметологів і візажистів, садова зона, фуд-зона зі свіжим лимонадом і стравами вегетаріанської кухні. Для дітей передбачений ігровий майданчик, батут і еко-ферма. Ввечері організатори покажуть еко-фільм, перегляд якого супроводжуватиметься затишним багаттям, чаєм та атмосферною музикою.



16 липня о 13:00 на причалі біля станції метро Дніпро можна відвідати Мантра-йогу. На двопалубному лайнері посеред Дніпра організатори заходу влаштують майстер-класи з йоги і медитації, вегетаріанський бенкет, лекцію про успішне сімейне життя, оспівування мантр, конкурси та розіграш призів. Ця культурно-освітня подія спрямована на підвищення свідомості і підвищення культурного рівня населення України.



16-17 липня в аутлет-містечку Мануфактура пройде RETRO АВТО FEST. Для любителів ретрокультури організують виставку моделей автомобілів різних років та випусків. Також для відвідувачів будуть працювати фуд-корти і проходити цікаві майстер-класи. Дітей буде розважати веселий аніматор.



До 26 липня у Музеї Тараса Шевченка триватиме фотовиставка "Рани". Проект американського фотографа українського походження Йосипа Сивенького Рани показує українських солдатів, які були тяжко поранені під час Євромайдану та АТО. Героїв виставки об’єднують дві речі: сильний фізичний, або емоційний біль і складне завдання адаптуватися до нового життя після поранення.



У столиці, в музеї історії Києва, до 26 липня триває виставка портретів. Картини львівської художниці Галини Константюк – це полотна з вигаданими героями, за якими ховаються реальні люди. Для своєї творчості Галина обирає друзів, знайомих чи просто випадкових перехожих, чиї образи сильно врізалися в пам’ять. Портрети художниці наповнені барвистою палітрою кольорів і українськими мотивами.



А у арт-центрі Якова Гретера цими вихідними можна полюбуватись виставкою живопису "Загальні риси". Це полотна українських художників Марії Зражаєвої та Леся Панчишина. На картинах майстрів зображені емоційні портрети і чарівна екзотична абстракція на тему спекотної Африки.








У Львові 16-17 липня відбудеться чемпіонат світу за звання найсильнішої нації планети.  Титул "Найсильніша команда світу 2016 року" виборюватимуть спортсмени з 12 країн - України, Білорусі, Молдови, Польщі, Словаччини, Угорщини, Грузії, США, Фінляндії, Чехії, Литви та Норвегії. Півфінал турніру відбудеться 16 липня у парку Івана Франка, біля Львівського національного університету. Фінал чемпіонату пройде наступного дня на "Арені Львів". Вартість квитків від 80 до 150 гривень.



"Фестиваль здоров’я "Живи Активно!" Це популяризація здорового способу життя. Також метою фестивалю є привернути увагу людей до важливості слідкування за станом свого здоров'я та своєчасного обстеження. Програма заходу включає у себе майстер-класи від експертів зі здорового харчування та фітнесу, а також безкоштовні обстеження серцево-судинної системи. Також передбачено розважальну програму для дітей. Час проведення: 16 липня (11:00 - 18:00). Адреса: м. Львів, вул. Листопадового Чину, 1. Вхід вільний.



16-17 липня у Митрополичих садах у Львові відбудеться благодійний вечір в рамках фестивалю "Ніч у Львові". У програмі – музично-поетичний вечір, вистава та акустичний музичний реп вечір.



16 - 17 липня у Івано-Франківську відбудеться фестиваль Авто- Мото Спорту. У перший день заходу встановлюватимуть наметове містечко, пройде автомобільний слалом, змагання із стантрайдингу та святковий концерт. Адреса: вул.Північний бульвар та Міське озеро, вул.Мазепи. 17 липня можна взяти участь у авто-мото пробігу, відвідати виставку ретро автомобілей — ретро мото техніки.



16-17 липня у Заліщиках відбудеться фестиваль “ЗаліщикиФест” з нагоди 250-річчя з часу надання місту Магдебурзького права та Дня міста. У програмі фестивалю багато цікавих заходів: туристичні маршрути, сплави по р. Дністер, ярмарка, майстер-класи з гончарства, різьби по дереву, макраме, писанкарства від народних майстрів, літературна зона, виступи народних художніх колективів і відомих українських гуртів та багато іншого.






Усі матеріали розділу «Художні новини»