Мова сайту:

Культурні події 9 та 10 липня

8 липня 2016

Середина літа у самому розпалі найгарячіших культурних подій. Цими вихідними в столиці можна насолодитись не лише найкращими рок-гуртами та симфонічними оркестрами, а й відвідати найсмачніше дійство на співочому полі чи подивитись кіно просто неба.

У Маріїнському парку з 8 по 10 липня, о 18:00, виступатиме національний Симфонічний оркестр України. Зокрема в суботу, всі охочі зможуть насолодитись П.Чайковським - Сюїта з балету "Лускунчик" та М.Мусоргським - "Ніч на лісій горі", фантазія. А в неділю, любителям класичної музики представлять О.Респігі "Пінії Риму" - сімфонічна поема, Д.Гершвін - сімфонічна картина "Поргі и Біс" та Л.Бернстайн - фрагменти з мюзиклу "Вестсайдська історія".



8-10 липня, на ВДНГ можна насолодитись музичним фестивалем "Atlas Weekend 2016". До вашої уваги будуть аж чотири сцени і виступатимуть: Apocalyptica, GusGus, Іван Дорн, Бумбокс, Друга Ріка, BRUTTO, Pianoбой, Onuka, 5'nizza, The Maneken, O.Torvald, Валентин Стрикало, The Retuses, Bahroma, The Erised, Mgzavrebi, Срібне весілля, Вагоновожаті, С.К.А.Й., SunSay, Один в Каное, Марія Чайковська, Flëur, Brunettes Shoot Blondes, Epolets, Alloise, Сергій Бабкін, PUR:PUR, Biplan, Secret Avenue, Beissoul & Einius, I am waiting for you last summer, Dvoe, Vivienne Mort, Tape Flakes, Fontaliza. Крім того, в рамках фестивалю пройде майстер-клас з 3D графіті від київської арт-студії Spray Way. Вони створять роботу на тему Concert you will never forget. Вартість: 200-8000 грн.



8 липня наа столичному НСК «Олімпійський» відбудеться найграндіозніша музична подія України – «UPark Festival». Українську сцену відвідають всесвітньо відомі гурти «Red Hot Chili Peppers» та «Muse». Крім того, на розігріві у титанів світової сцени гратиме чимало музичних груп з новими альбомами. Початок – о 16:00. Вартість: квитки на один з концертних днів коштують від 1000 до 2500. Абонемент на два дні складає від 2100 до 2700 грн.


На Співочому полі 9 липня пройде ніч кіно під відкритим небом. Усі охочі зможуть переглянути одразу чотири найпопулярніші кінострічки. Цієї суботи киянам пропонують: "Люди в чорному", "Люди в чорному - 2", "Сіністер", "Сіністер - 2". Початок сеансів о 21:30. Перегляд дозволено від 18 років.



9 липня пройде велопарад дівчат. Старт 15:00 з площі біля Оперного театру. Участь: безкоштовна. Долучитись до події можуть всі охочі пані — треба просто вдягти щось гарне. Фініш колон із вечіркою буде на Трухановому острові. Доїхати від точки А до точки Б можна або легким маршрутом для новачків, або більш складним для досвідчених велосипедистів.


А 10 липня на Співочому полі пройде день Ласунів. Протягом дня відвідувачі зможуть спробувати солодке у всіх можливих видах: - солодкі бургери; - шоколадні фонтани; - фондю; - величезні цукерки. Для гостей вже заготовлено ТРИ види найсмачнішого шоколаду: - чорний; - білий; - рожевий surprise. На десерт: фільм "Чарлі та шоколадна фабрика". Початок перегляду о 21:30. Вхід на виставку - 30 грн, дітям до 7 років та пільговим категоріям - безкоштовно.



У Львові ж тим часом стартував місяць авторських читань. Це найбільший транскордонний літературний фестиваль Центральної Європи. Щодня, протягом липня, паралельно у 5 містах Європи – Брно (Чехія), Остраві (Чехія), Кошице (Словаччина), Вроцлаві (Польща) і Львові  відбуватимуться виступи відомих письменників з п’яти країн-учасниць проекту. Львів відвідає 31 письменник з Іспанії та 31 письменник з Чехії, Польщі, Словаччини і України. Час проведення: 5 липня-4 серпня. Адреса: м. Львів, вул. Вірменська, 35 (МО "Дзига"). Вхід вільний.



у Львові відбудеться вже десятий традиційний міжнародний фан-фестиваль для футбольних вболівальників різних країн. Дотепер захід мав назву "Єврофан", а починаючи з 2016 року фан-фестиваль змінює офіційну назву на "EUROFANZ". Час проведення: 8-10 липня. Адреса: м. Львів. Вхід вільний.



У Закарпатті цими вихідними відбудеться байкерський фестиваль «Music Bike Ukraine». Традиційний літній з'їзд байкерів на ужгородський фестиваль "Music Bike Ukraine" цьогоріч трохи змінить формат. Захід вирішили вивезти фестиваль за межі міста, тож незабаром, 8-9 липня, він пройде на відпочинковій зоні біля Оріховського озера. Тема цьогорічного фесту – вода, відповідно змінили і назву – "Music Aqua-KVA Bike Ukraine". 8-го липня байкери поїдуть оглядати Невицький замок, а о 20.00 повернуться на концерт, де виступатимуть гурти "Snake City Rock", "Tornado", "308", а о першій ночі розважатиме DJ Alex Frog. 9-го липня о 12.30 пройде вже традиційний парад байкерів вулицями Ужгорода. Дрес-код цього разу буде пов'язаний із земноводними. О 17.00 на території Оріховського озера байкери розважатимуться на Дні Нептуна, а о 20.00 стартує концерт, на якому гратимуть гурти "Крестовый флаг", "Текіла бенд", "Відповідь тобі" та "Rock-H".




Усі матеріали розділу «Художні новини»