Мова сайту:

Куди піти у перші вихідні липня

1 липня 2016
Перші вихідні липня насичені й багаті на події. Літні фестивалі стартують буквально у кожному куточку України. Окрім того, охочі зможуть відвідати різноманітні виставки, стати учасником спортивних заходів, та насолодитись приємною музикою

До 6 липня в столичній галереї KZ ART ROOM можна відвідати виставку живопису Saludo Cuba - яскраву, живу й експресивну експозицію про легкість і насолоду життям. Автор картин Марина Громенко, представляє глядачеві ліричну абстракцію, портрет, пейзаж, натюрморт у жанрах неоімпресіонізму, експресіонізму і в авторській техніці. Ставлячись до життя виключно позитивно, художниця використовує цікаві колірні рішення і вписує у свої полотна всю гаму емоцій.


У Києві з 1-3 липня пройде The Pit. Post-apocalyptic festival. Єдиний фестиваль в жанрі постапокаліпсису на території України. Подія, що об'єднує світи Mad Max, Fallout, Метро 2033, а також багато інших воєдино. Пустку, виживання, божевільні ігри, атмосфера існування після кінця світу ― все це можна відчути цими вихідними у Броварах,Київська обл., полігон «Промзона» (будівля заводу в кінці бульвару Незалежності). Вартість: 300 грн.


У Бучі, що на Київщині, 2-3 липня всі охочі зможуть стати учасниками Bucha Sport Fest - фестивалю спорту для всіх! Відбудуться змагання зі «Street Workout», майстер-класи, виступи шоу-команд. Також можна поспостерігати за відбірковим етапом Всеукраїнського чемпіонату зі стрітболу «УСЛ 3х3», взяти участь у конкурсах триочкових кидків та «Slam Dunk» та у турнірі з футболу у форматі «5х5». Відбудуться змагання з пауерліфтингу та CrossFit та богатирські ігри. 


У Американському домі, що на вул. Пимоненка, 6, 2 липня, о 13:30 пройде Independence Day. Пікнік, смаколики, веселі ігри, майстер-класи, музика та цікаві зустрічі – все в найкращих традиціях американського святкування. Вхід безкоштовний, але потрібно мати з собою паспорт. 


У столиці до 24 червня можна відвідати виставку «Суспільна угода». Любителі мистецва повинні прийти за адресою вул. Набережно-Лугова, 8. Вхід безкоштовний. 


У Вінниці, 2-3 липня пройде 2 Етап Чемпіонату України з ДРІФТУ. Близько 30 професійних пілотів на спеціально підготовлених автомобілях потужністю до 1000 кінських сил змагатимуться на калинівській «бетонці» за звання Чемпіона України з дріфтингу. Видовищна спортивна боротьба, багата на адреналін, дим горілої гуми та неперевершені парні заїзди, цього року обіцяє бути неймовірно жорсткою та цікавою.


2-3 липня у Луцьку пройде арт -шоу “Ніч у Луцькому замку”. Арт-шоу було засноване у 2007 році. Масштабне дійство провели сім разів і збирали у стінах замку до трьох тисяч осіб щоразу. Цього року темою фестивалю обрано фантастичну казку. Режисери хочуть Луцький замок населити незвичайними, фантастичними істотами, пофантазувати на теми минулого, сучасного, майбутнього замку. За основу будуть взяті легенди, міфи. 





У Львові, до 3 липня, театр естрадних мініатюр “І люди і ляльки” організовує культурно-мистецький захід – міжнародний мандрівно-естрадний фестиваль театрів ляльок. Заххід складається з двох частин: перша під назвою “Волоцюги і ляльки” пройшла 25-27 червня у формі пересувного майданного театру, який верхи на конях та возах мандрував селами Львівщини. Друга проходитиме 1-3 липня у просторі міста, на львівських вулицях та площах, стаціонарних театральних майданчиках.


2 липня, о 18:00, у місті Лева стартує благодійний ярмарок. Метою заходу є збір коштів на допомогу українським військовим. На ярмарку можна буде придбати книги відомих сучасних (та не тільки) авторів за низькою ціною, смаколики, подарункове печиво від професійного кондитера, креативний хендмейд. А також відвідувачів порадують своїми виступами фольк рок-гурт “Морелі”, “ПашКо Band”, “Anima”, “ДихАй”,” Anima”, “Finch” та інші.


У Дніпрі, сьогодні, о 23:00 пройде «Мафія» на всю ніч. Адреса: «Риба Андрій» (вул. Плеханова, 13). Вартість: 80 грн. Місто засинає, прокидається мафія.


У Херсоні, у м. Гола Пристань 2 - 3 липня стартує XIV Всеукраїнський благодійний фестиваль народної творчості «Купальські зорі». Захід проводиться для всіх хто любить творчість, традиції, феєричність, фольк, неймовірні дійства та купальських красунь.


2-3 липня пройде турнір "Кубок Таврії" серед чоловіків в одиночному розряді, м.Нова Каховка. До участі запрошуються тенісисти міста та області. Турнір проводиться з метою підвищення спортивної майстерності, зміцнення дружніх зв'язків, пропаганди і популяризації  гри серед тенісистів-аматорів південного регіону України.


2-3 липня вже вчетверте відбудеться арт-фестиваль "ТРИКУТНИК". Захід стартує в с.Воскресінці, що поблизу м.Коломиї Івано-Франківської обл. і поєднує не лише найрізноманітніші види мистецтва – музику, літературу, кіно, театр, фото, живопис, хендмейд та багато інших, – а й відкриває можливість навчитись чогось нового та долучитись до створення прекрасного усім бажаючим. На музичній сцені виступатимуть команди з різних міст України: "Без обмежень" (Київ-Мукачеве), "Vivienne Mort" (Київ), "Vася Club & Олег Універсал" (Київ), "Оркестр Че" (Харків), "Ніагара" (Львів), "Maut" (Івано-Франківськ), "Piano" (Львів), "Semmar" (Київ), "Рай Із Твоїх Снів" (Львів), "Black Balloon" (Київ), "Forgotten Lizzard" (Дніпропетровськ), "Пестициди" (Чернівці), "Мрія Життя" (Ніжин), "Марі Кюрі" (Чернівці), "Say It Loud" (Львів), "The B-Sides" (Чернівці), "Монополія" (Чернівці). Цьогоріч на "ТРИКУТНИК" вперше буде представлене кіно – короткометражне, документальне та арт-хаус від молодих режисерів. 






Усі матеріали розділу «Художні новини»