Мова сайту:

5 причин носити вишиванку

10 квiтня 2014

Останнім часом українські вишиванки стали популярнішими будь-якого модного бренду. Їх носять дорослі і діти, чоловіки і жінки, українці та іноземці. Якщо раніше подібний одяг одягали лише на тематичні заходи або "Парад вишиванок", то сьогодні вишиті сорочки стали невід'ємною частиною повсякденного і ділового гардероба. Якщо ви ще не встигли придбати вишиту сорочку , тоді ми пропонуємо вам ознайомитися з п'ятьма причинами, чому ви повинні це зробити.

1. Вишиванка - це зручна і безпечна одяг. Звичайно, це насамперед стосується лляних сорочок. Недарма ж наші предки носили лише одяг з льону - максимально зручну та комфортну як для дорослих , так і для дітей. Льон добре пропускає вологу, нейтралізує неприємні запахи, не токсичний, гіпоалергенний, та й що там говорити - він неймовірно приємний для тіла! Кращою одягу для вашого малюка, ніж дитячі вишиванки з льону, попросту не знайти.
 
2. Вишиванки - універсальний одяг. Вони ідеально поєднуються як з джинсами, так і з діловими костюмами. Вам не доведеться довго ламати голову, з чим же носити вишиту сорочку. Вона стане відмінним доповненням практично до будь-якого повсякденного образу, гармонійно поєднуючись з брюками, джинсами, шортами і спідницями різних фасонів. А що вже говорити про те, як чоловічі вишиванки виглядають поряд з брючним костюмом - елегантно і стримано, але в той же час яскраво і оригінально.
 

3. Вишиванка - це носій традицій і ілюстрація патріотизму. Зарубіжні ЗМІ останнім часом часто іронізують з приводу того, що, мовляв, українці стали масово носити вишиванки і співати патріотичні пісн , проявляючи тим самим свою громадянську позицію. А ми відповімо: чому б і ні? Здавна вишиванка вважається символом і гордістю української культури. Вона зберігає в собі моменти історії, передає традиції наших предків, уособлює дух нації. У жодного народу світу немає подібного одягу: такий колоритний і " національний" з одного боку , і такий сучасний з іншого.

 


4. Вишита сорочка - потужний оберіг. Як би скептично ви не ставилися до різного роду магії і забобонам, але факт залишається фактом - з давніх часів і до наших днів налічується чимало випадків, коли сорочка, вишита дбайливими маминими руками, не раз рятувала від нещасть і постійно повертала до рідного порогу. Наші предки вірили в силу вишитих візерунків і вважали вишиванку надійним оберегом від бід і неприємностей. Кожен візерунок на сорочці виконує свою функцію і несе певний сенс.


5. Вишиванка - це модно. Багато світових дизайнерів, включаючи Валентино, Дольче Габбана , Ніна Річі, Елі Сааб та багато інших, прикрашають свій одяг вишивкою, в тому числі й українськими орнаментами і візерунками. Вишивка на одязі виглядає дуже ніжно і романтично, здатна освіжити будь-який, навіть самий сумний комплект. Ось чому вишиванка є такою популярною - це стильний одяг для людей, які знаються на моді .


Усі матеріали розділу «Художні новини»