Мова сайту:

Найцікавіші культурні події 24 травня в Україні

24 травня 2016

Столиця багата на культурні події як ніколи. Від сьогодні, і до середини червня можна відвідати ряд цікавих заходів. Пропонуємо вашій увазі такі виставки:

До 16 липня, в галереї ЦЕХ триватиме витавка Із життя відпочивальників. Скульптурний проект відомого аквалериста Євгена Петрова. Широкій публіці буде представлено 11 об'єктів. Інсталяції пройняті тематикою чорноморського відпочинку, також експонатам притаманний постмодерністський і зворушливий сюжет.



Від сьогодні і до 7 червня, в галереї Карась триватиме виставка Weekend. Проект художників Ігоря Канівця і Маргарити Шерстюк. Своїми картинами автори спробували поглянути на такі прості питання, як сприйняття зовнішнього світу, волі, свідомості та критеріїв краси. Джерелом натхнення для художників служать звичайні домашні турботи і радощі вихідного дня.

 

Сьогодні останній день, коли можна помилуватись виставкою Арт-династія в національному заповіднику Софія Київська. Відомі українські художники Тіберія та Ілони Сільваші зробили продовження великого проекту ART Families – Мистецькі родини України. Основна мета проекту – нагадати про високі сімейні цінності у складний для країни час. Тіберій та Ілона Сільваші вже презентували свою творчість на багатьох національних і міжнародних виставках, Їх картини зберігаються в публічних та приватних колекціях України та світу.


Виставка живопису Близько триватиме до 3 липня в Арт-центрі Я. Гретера. Великий проект львівського художника Ігоря Микули показує авторське бачення поняття «гармонія». Теплі та чуттєві роботи художника розкривають радощі повсякденного життя: взаєморозуміння з родичами, оточуючими людьми і суспільством.


А ще у Києві сьогодні та завтра, у Палаці дітей та юнацтва пройде виставка котів. Тут можна ближче познайомитися з різними породами кішок, поспілкуватися з їх власниками, побачити роботу експертів, поповнити свої знання про світ кішок.


Та поціновувачі високого мистецтва можуть відвідувати цікаві заходи не лише у столиці. У Івано-Франківську, приміром, до 20 червня, в приміщенні Ратуші, що на площі ринок, містяни вперше зможуть побачити унікальну виставку мікромініатюр відомого майстра Володимира Казаряна, яка по праву вважається восьмим чудом світу. Тут можна помилуватись знаменитим караваном верблюдів у вушку голки, підкутою блохою, букетом троянд, стеблом яких служить людська волосина, скульптурами на макових зернах, портретами на рисі і безліч інших мікромініатюрних творінь.


А ще у Івано-Франківську до 15 червня в с.Татарів можна відвідати арт-проект Килим. Сучасні українські митці. Ідея проекту – поєднати традицію та сучасність у єдиному проекті, що нагадує тканий килим. В проекті взяли участь 17 молодих художників, як дуже відомі (Роман Мінін, Назар Білик, Артем Волокітін), так і непрославлені, але не менш талановиті митці. Вхід вільний.

Не пасе задніх у цікавих виступах й Львів. Тут стартує LvivKlezFest 2016 – грандіозне свято, шоу, на якому містяни та гості можуть насолодитися кращими зразками зі скарбниці єврейської музики. Програма фестивалю різноманітна, і включає в себе виставки та театральні вистави, майстер-класи з єврейських та сучасних ізраїльських танців, камерні, бардівські та вуличні концерти просто неба.


А ще цими днями у Львові можна відвідати фотовиставку Czech Press Photo. Тут представлені найкращі фотороботи чеських журналістів із конкурсу Czech Press Photo. Цей конкурс проводиться щорічно з 1995 року.


А ще радимо не оминути увагою й виставку Де іде море Ірини Кабиш. В експозиції буде представлено більше 10 сюрреалістичних пастелей. Тут можна зануритись у казку про Море Ідей, прослухавши аудіо-історії, створені до кожного образу. На виставці буде унікальна можливість підгледіти у шпарину і відкрити для себе Таїну, домівку Ідей, дізнатися, що там відбувається і як там живеться.


Не остання та не менш цікава культурна подія Львова — Перлини світової архітектури у паперових  3D-моделях. На виставці можна оглянути, як виглядають шедеври світової архітектури з висоти пташиного польоту. Тут можна побачити паперовий Ватикан, Реймський та Берлінський собори, Пантеон, форт Буаяр, “Титанік”, літаки, автомобілі, військову техніку. Всього виставка налічує понад сотню екземплярів.

Усі матеріали розділу «Художні новини»