Мова сайту:

Виставки авторської ляльки Оксани Смереки-Малик

10 квiтня 2014

Запрошуємо на відкриття виставки авторської ляльки Оксани Смереки-Малик. 

11.04. - 10.05.2014

Національному музеї українського народного декоративного мистецтва

11 квітня о 16.00 у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відкривається виставка «Оксанина лялька», яка презентує авторські ляльки Оксани Смереки-Малик (м. Львів).
     Оксана СМЕРЕКА-МАЛИК – директор Художнього ліцею при Львівській національній академії мистецтв. За фахом філолог-романіст. Лялькарка, писанкарка. Співавтор 3-метрової ляльки-мотанки, що увійшла до книги рекордів України, виготовленої у Львові на завершення фестивалю Етнолялька 2011. Член журі республіканських конкурсів народних ляльок та Параду вишиванок. Авторка кількох поетичних книг, дипломантка ХІІ літературного конкурсу імені Мирона Утриска.
     Оксанина лялька, як і обереги – без обличчя, проте відрізняється від звичайних народних ляльок. Майстриня створила "каркасну мотанку", поєднавши традицію і новаторство. Виставка "Оксанина лялька" – єдина колекція, створена циклами (гуцульським, французьким та квітковим), що умовно перегукуються з поезіями авторки.
     Оксана Смерека-Малик активно бере участь у виставках та фестивалях. «Оксанина лялька» експонувалась у Києві, Чернігові, Луцьку, Луганську, Львові, Черкасах, Івано-Франківську, на Полтавщині, Одещині, зберігається у фондах багатьох музеїв України та приватних колекціях.




Усі матеріали розділу «Художні новини світу»