Мова сайту:

#моявишиванка

6 травня 2015

Сім років поспіль «Folk Ukraine» популяризує проект «Парад вишиванок» в різних областях та містах України, фінал якого, із залученням всіх областей України, щорічно відбувається у місті Києві 24 серпня на День Незалежності.

Переживши надзвичайно важкі часи, ми все ж одягаємо вишиванку та гордо заявляємо, що ми єдині і в єднанні наша сила та міць! Вишиванка – це не просто генетичний код нашої нації – це визнаний Україною та світом бренд, наша історія, наше обличчя. Ми повинні впевнено йти шляхом утвердження сильного громадянського суспільства, зберігаючи власну самобутність. Ніхто, крім нас не здатен зберегти нашу культуру та традиції. Тільки від наших утверджень залежить шлях розбудови України, як європейської держави.

Зазначене свідчить, що станом на сьогодні є суспільна необхідність в призначенні та закріпленні на державному рівні такого свята, як День українського національного вбрання.

Folk Ukraine звертається до керівництва країни з  ініціативою:
  1. Призначення святкування Дня українського національного вбрання кожного третього четверга травня місяця.
  2. Присвоїти Дню українського національного вбрання статусу державного свята.

У зв’язку з цим, звертаємося з проханням підтримати дані ініціативи, шляхом прийняття рішення міських рад та обласних адміністрацій щодо офіційного звернення до Президента України про прийняття Указу про присвоєння Дню українського національного вбрання статусу державного свята.

Тільки від наших, інколи навіть принципових утверджень, залежить шлях розбудови України, як європейської держави. Не ховайте свою любов до України глибоко у серці. 

Де б Ви не були 21 травня, одягніть вишиванку, зазначте свою приналежність до української нації! 

Пам'ятаєте, що держава починається з кожного із нас! 

P.S.: Позначте своє фото у вишиванці хештегом #моявишиванка та #парадвишиванок. Кращі фото ми публікуватимемо на нашому офіційному сайті folkukraine.com!



#моявишиванка та #парадвишиванок
Усі матеріали розділу «Новини проектів»