Мова сайту:

Запрошуємо на прес-конференцію з нагоди відкриття «Фестивалю писанок 2015»

6 квiтня 2015
Шановні журналісти!

У четвер, 9 квітня, о 12:00 у Національному заповіднику «Софія Київська» (Київ, вул. Володимирська, 24) відбудеться прес-конференція з нагоди відкриття «IV Всеукраїнського фестивалю  писанок 2015».

Майже на місяць Фестиваль перетворить Софійську площу та територію заповідника на справжній «Писанковий рай» під відкритим небом!

Софійська площа зустрічатиме гостей заходу величезною світлодіодною писанкою рекордних розмірів - 6 метрів заввишки.  Завітавши на територію заповідника, на киян та гостей столиці чекатиме фантастичний писанковий вернісаж. Під сучасними виставковими площами буде представлено понад  20 тис. кращих писанок зі всієї України та безліч унікальних арт-об’єктів.

9 квітня у Резиденції Святого Миколая також відкриється унікальна виставка писанок народних майстрів України. Окрім того, у Резиденції відбудеться майстер-клас з писанкарства від відомих українських родин. Поряд з Резиденцією працюватиме великодній арт-простір. Впродовж місяця народні майстри та флористи-дизайнери проводитимуть майстер-класи з писанкарства та створення великодніх композицій з квітів.

Традиційно, для фестивалю буде побудовано великодній «Тунель бажань», що з’єднуватиме Будинок Митрополита та Собор святої Софії. Біля Дзвіниці заповідника фестиваль презентує двадцять 2-х метрових писанок, які приїдуть до Києва з різних областей України.

Програма відкриття фестивалю 9-го квітня:

12:00 - прес-конференція.

Учасники

• Ігор Добруцький - засновник етнокультурного проекту «Folk Ukraine».
  • Ганна Старостенко - заступник голови Київської міської державної адміністрації.
  • Неля Куковальська - генеральний директор Національного заповідника «Софія Київська»
  • Іван Патриляк - доктор історичних наук, декан історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

13:00 - офіційне відкриття фестивалю;
13:20 – майстер-клас від відомих українських родин.

Учасники:

• Третій президент України  Віктор Ющенко з дружиною Катериною та дітьми.
  • Народний депутат ВРУ Олег Ляшко з родиною.
  • Народний депутат ВРУ Денис Силантьєв з дружиною Інною Силантьєвою.
  • Політичний та громадський діяч Анатолій Кінах з дружиною Мариною Кінах.
  • Український спортсмен, штовхальник ядра Роман Вірастюк  та найсильніша людина України Василь Вірастюк з родинами.
  • Народна артистка України  Наталія Сумська та Народний артист України Анатолій Хостікоєв.
  • Народний артист України Остап Ступка з сином актором Дмитром Ступкою.
  • Громадський діяч, засновниця Міжнародного фонду культурного співробітництва Влада Литовченко.
  •  Заслужений лікар України, хірург, експерт телепроектів Ростислав Валіхновський з дружиною, хірургомКатериною Валіхновською.

Акредитація обов’язкова!
Контакти: Надія Тутенко (096)879-30-26

Усі матеріали розділу «Прес-релізи»