Мова сайту:

Вишиванкоманія! Як в Україні відзначили День вишиванки?

22 травня 2015

21 травня вся Україна вбралася у вишиванку! 

Вулицями міста, у громадському транспорті, у школах та університетах, від малого до великого,  сотні тисяч українців зазначили свою приналежність до української нації! 

Ініціативу громадської організації «Folk Ukraine»  про присвоєння Дню українського національного вбрання статусу загальноміського свята, призначивши його святкування кожного третього четверга травня місяця, підтримали у великих та малих містах країни, що підтверджують численні світлини, надіслані до оргкомітету проекту.

У Києві дану ініціативу вже підтримала Комісія з питань культури КМДА і найближчим часом відповідний проект рішення буде розглядатися депутатами на сесії Київської міської ради. 

Напередодні свята оргкомітет проекту звернувся до усіх депутатів Верховної ради України та Президента Петра Порошенка. Результат був вражаючий, адже з самого ранку соціальні мережі заполонили світлини з фотографіями держслужбовців у вишиванках. 

Адміністрація Президента України

Верховна рада України

До  всеукраїнської акції приєдналися Адміністрація Президента України, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, співробітники Міністерства Закордонних Справ, Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Міністерство фінансів,  Київська міська та обласна адміністрації, співробітники Києво-Печерського заповіднику, UNICEF Ukraine,  Редакція газети "Хрещатик", Студія "Шустер LIVE",  Комунальне підприємство "Київпастранс" та інші. Привітання з Днем вишиванки надійшли також від наших захисників з передової. 


Київська обласна державна адміністрація

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

Державна служба України з надзвичайних ситуацій

Президент України хоч і був далеко за її межами, теж приєднався до акції, опублікувавши у соціальній мережі фото у вишиванці з хечтегом #ДеньВишиванки.

Президент України Петро Порошенко


Свої вітання надіслали Посольство України в Республіці Польща, Посольство України в Перу, Посольство України у Франції та ін.

Посольство України в Республіці Польща

Посольство України у Франції


Редакція газети "Хрещатик"


Студія "Шустер LIVE"


До акції активно приєдналися українські актори, телеведучі, журналісти та громадські діячі.  






У столиці кияни зробили масове групове фото в українських сорочках, а усі кондуктори у громадському транспорті одягнули національне вбрання.


Київ

У регіонах теж не пасли задніх. У Херсоні створили живу карту України, сумчани намалювали півкілометрову стрічку-вишиванку на тротуарній плитці, у Конотопі школярі співали патріотичні пісні, Коломия та Хмельницький привітала усіх на сесії міської ради, масові флешмоби провели у Донецьку, Маріуполі та Полтаві. До Дня вишиванки в Тернополі державні службовці влаштували наймасовіше виконання пісні "Два кольори"!

Вітання з Вінниччини
Вінниця

У Тернополі виконання пісню "Два кольори"

Коломия

Полтава

Запоріжжя

Конотоп

Маріуполь

За словами оргкомітету «Folk Ukraine», на досягнутому - не зупинятимуться і обіцяють, що в наступному році  День вишиванки все ж здобуде статусу національного свята!

Україна об’єднує! 
Слава Україні!



Усі матеріали розділу «Новини проектів»