Мова сайту:

Українські перемети та яворівська іграшка стануть прообразом дизайн-проекту наступного Нового року

25 сiчня 2016

Цьогорічна тематика затишного та європейського Нового року біля головної ялинки країни зібрала понад 2,5 млн відвідувачів. Протягом місяця кияни та гості столиці мали змогу завітати до різдвяного містечка у якому панувала атмосфера свята та зимової казки. 

Традиційно, головним атрибутом Нового року була 26-ти метрова ялинка, прикрашена імбирними пряниками, величезними яблуками, апельсинами та цукерками. Нагадаємо, що минулого року лісова красуня була вбрана у іграшки, що мали форму будиночків та голубів, як символ домашнього затишку, миру та злагоди. 


Наступний рік, за словами організатора святкування Ігора Добруцького, буде не менш яскравим та неповторним, адже команда Folk Ukraine вже взялася за розробку архітектурного дизан-проекту. Так, локація залишиться незмінною, (Софійська, Михайлівська площі, Володимирський проїзд та  парк "Володимирська гірка"), а от концепт святкування буде дещо відрізнятися. Головною темою в оформленні різдвяного містечка будуть справжні українські перемети, що в умова нашої не такої вже й сніжної зими, будуть  досить доречними. 


За попередніми ідеями, Головна ялинка країни буде відокремлена від сценічного комплексу та прикрашена Яворівськими іграшками, розписаними традиційним яворівським візерунком — «вербівкою».  

Українське свято європейського рівня - це ті незмінні складові, які другий рік поспіль дотримуються організатори головного різдвяного містечка у Києві. Саме такий концепт, на думку оргкомітету Folk Ukrain  є виграшним, адже в прагненні створити вишукане та сучасне європейське свято ми не повинні забувати і про власні культурні цінності. 

Тож вже цього року ми насолоджуватимемося новорічними святами вже у зовсім новому форматі, а якщо у вас є власні цікаві ідеї щодо оформлення новорічного містечка, Ви можете поділитися ними з організаторами через соціальні мережі або ж написати листа на електронну адресу . 

Усі матеріали розділу «Новини проектів»