Мова сайту:
Дзвоніть нам за цими телефонами, або скористайтеся зворотнім зв’язком:
( вул.Грушевського, 28/2, н/п 43, м.Київ 01021

Шостий Всеукраїнський Парад вишиванок

25 серпня 2014

Вже традиційно у Києві на День Незалежності вшосте відбувся Всеукраїнський  Парад вишиванок. Багатотисячна святкова хода пройшлась Андріївським узвозом й завершилась виступом  фольклорних колективів з усієї України на Софійській площі.

Привітати Україну з 23 річницею Незалежності приїхало 13 команд.  Особливо гаряче вітали у Києві делегацію зі Слов'янська, яка у минулому році здобула перемогу. Їм аплодували та весь час кричали "молодці". 
Усі учасники фестивалю, від малого до великого,  були у вишиванках, характерних для їхнього регіону, співали своїх народних пісень. 


Головною темою Параду вишиванок 2014 було українське традиційне весілля.  Справжньою родзинкою заходу стало театралізоване весілля біля входу до Андріївської церкви: Шевченківський район столиці видавав заміж наречену за  нареченого із Подільського району.
 

Перешкоди на шляху до молодої

«Молодятам» пов’язали рушники, після чого хода рушила до Софіївської площі. Святкову колону очолили учасники параду вишиванок з весільним короваєм та велетенськими ляльками-мотанками у людський зріст, котрі символізували чоловіка та дружину.


Цього року вперше фестиваль проходив два дні. 23 серпня відбувся півфінал проекту. Усі команди-учасники представили на сцені киянам та гостям столиці звичаї та обряди українського традиційного весілля. 


24 серпня, в рамках проекту, відбувся фінал конкурсу, по закінченні якого журі проекту обрало переможців. Головний кубок Параду вишиванок, коштовна писанка, поїхала у Космач Івано-Франківської області. 

Наприкінці фестивалю на Софійській площі під виконання Національного гімну України усі присутні розгорнули Велетенський Державний 100-метровий прапор України, котрий зайняв усю площу.

Вітаємо переможців та учасників проекту! 


Ігор Добруцький
засновник "Параду вишиванок"


Олег Скрипка вітає учасників фестивалю




Багатотисячна хода "Параду вишиванок 2014"






Усі матеріали розділу «Новини проектів»