Мова сайту:

23 квітня стартує «VI Всеукраїнський фестиваль писанок 2016»

1 квiтня 2016


23 квітня о 12:00 на Софійській та Михайлівській площі стартує  

«VI Всеукраїнський фестиваль писанок 2016»

Майже на місяць Фестиваль перетворить Софійську площу на справжній «Писанковий рай» під відкритим небом!

Загалом, фестиваль охопить 4 локації: Софійську, Михайлівську площі, Володимирський проїзд та парк "Володимирська гірка". 

Що чекає на учасників та гостей фестивалю?

Перш за все — неперевершена колекція писанок,  яка прикрасить Софійську площу. За умовами фестивалю, усі писанки, що будуть представлені у Києві, спершу пройдуть конкурсний відбір і тільки найкращі «попрямують» до столиці! 

Загальна кількість писанок, що представлятиме регіональні особливості нашої країни, становитиме понад 30 тисяч. Ще близько 20 тисяч організатори використають для створення унікальних арт-об’єктів.         

Подією заходу стане арт-перфоманс "Авторська писанка". 374 Пасхальних яйця у півтора метри в висоту, що наразі розписуються руками надзвичайно талановитих майстрів-художників з усієї України, будуть представлені в рамках проекту протягом одного місяця. 


Поряд, на Володимирському проїзді, розміститься великодній ярмарок.  

Традиційно, для фестивалю буде побудований великодній «Тунель бажань»,  20-метровий коридор, що цього разу буде розміщений на Михайлівській площі.  Там же, зустрічатиме  своїх найменших гостей зона дитячих розваг. 

Парк "Володимирська гірка" об'єднає навколо близько 100 художників, які експонуватимуть свої роботи під час фестивалю.  А у скверах Володимирського проїзду буде відкрито виставку садівництва. 

Зазначимо, «VI Всеукраїнський фестиваль писанок-2016» триватиме до 19 квітня.

Запрошуємо на відкриття! 

Усі матеріали розділу «Новини проектів»