Мова сайту:

Найцікавіші культурні події 23 травня в Україні

23 травня 2016

  • У Львові сьогодні та завтра можна буде відвідати міжнародний фестиваль короткометражних фільмів «Wiz-Art», який відображає актуальний стан, тенденції розвитку короткометражного кіно і візуального мистецтва в Україні та й у світі загалом. 
Програма фестивалю складається з конкурсних і позаконкурсних конкурсів. Також на «Wiz-Art» відбуваються авторські презентації та ретроперспективи. Спеціальними гостями будуть режисери з Туреччини, Великобританії, Шотландії, України, Норвегії, Німеччини.

На цьому цікаві події у місті Лева не завершуються. До  6 червня можна переглянути фотовиставку Іллі Лєвіна. На знімках зафіксовано видимість життя, те зовнішнє – тіла, одяг, приміщення, – в якому проживають свої біографії невидимі ні оком, ні фотоапаратом людські «я». Герої портретів можуть бути «занурені» в інтер'єр, але там все одно немає нічого зайвого, будь-яка деталь виправдана.

  • А от фільмомани мають нагоду відвідати  фестиваль Oscar Shorts – 2016, який триватиме в «Інотеатрі» в Одесі до 26 травня. Демонструються п’ять найкращих короткометражок за версією американських кіноакадеміків: «Аве Марія», «Все буде добре», «День перший», «Друг», «Заїка».

  • Але смакувати переглядом гарних стрічок можна не лише у Перлині біля моря, а й у столиці. Тут до 25 травня, в кінотеатрі Київ, за підтримки посольства США пройде щорічний Фестиваль американського кіно "Незалежність". Цього року до програми фестивалю увійшли шість художніх фільмів і дев'ять документальних. Всі покази проходять мовою оригіналу з українськими субтитрами. Квиток на ігрові фільми обійдеться в 70 грн, на документальні - всього в 5 грн або безкоштовно.

  • Ну і палким романтикам порадимо відвідати у Харкові виставку «Цивілізація кохання», в «Єрміловім-центрі». Проект представлений у парадигмах «збирання розпорошених світів».

Усі матеріали розділу «Художні новини»