Мова сайту:

Всеукраїнський фестиваль писанок 2015

5 квiтня 2015

9 квітня у Національному заповіднику «Софія Київська» стартує 
«IV Всеукраїнський фестиваль писанок 2015»


Майже на місяць Фестиваль перетворить Софійську площу та територію заповідника на справжній «Писанковий рай» під відкритим небом!

Родзинкою "Фестивалю писанок" стане 6-метрова  світлодіодна писанка, що зустрічатиме гостей заходу на Софійській площі

Засвічуватиметься вона щодня впродовж фестивалю, із 19:00.  Всередині рекордної писанки буде розміщена ще одна, двометрова, виготовлена з трьох тисяч живих троянд.  

Поряд, на площі, розмістяться ярмаркові будиночки, зона дитячих розваг з потягом та каруселями.

Завітавши на територію заповідника, на киян та гостей столиці чекатиме фантастичний писанковий вернісаж. Під сучасними виставковими площами, завдовжки 70 метрів, буде представлена колекція із 10-ти тисяч найкращих писанок зі всієї України.  

Усі роботи будуть об’єднані спільною тематикою образу “Богині-Берегіні”.



Уперше фестиваль представить три 2-х метрові писанкові люстри, що висітимуть на висоті 3-х метрів. Зазначимо, що на виготовлення таких арт- об’єктів організаторами використано понад 7 тисяч писанок. 

На найменших відвідувачів заходу чекає казковий лабіринт із сіна

Окрім того, 9 квітня у Резиденції Святого Миколая, відкриється унікальна виставка писанок народних майстрів України. А поряд з Резиденцією працюватиме великодній арт-простір. 

Впродовж місяця народні майстри та флористи-дизайнери проводитимуть майстер-класи з писанкарства та створення великодніх композицій з квітів.

Традиційно, для фестивалю буде побудований великодній «Тунель бажань»,  20-метровий коридор, прикрашений писанками, що з’єднуватиме Будинок митрополита та Собор святої Софії. 


Біля Дзвіниці заповідника фестиваль презентує 20 двометрових писанок, які приїдуть до Києва з різних областей України. Усі писанки будуть розписані орнаментикою регіону-учасника з центральним образом «Богині-берегині».

Конкурсна програма фестивалю: конкурс «Народна писанка», конкурс «Регіональна писанка», конкурс «Великодня паска», конкурс малюнку «Свято Великодня».

Зазначимо, IV «Всеукраїнський фестиваль писанок-2015» триватиме до 19 квітня. Національній заповідника «Софія Київська» буде відкритий для відвідувачів до 21.00



Офіційне відкриття фестивалю 

9 квітня, 13:00
Національний заповідник "Софія Київська"


Усі матеріали розділу «Новини проектів»