Мова сайту:

10 яскравих подій, які варто відвідати цього тижня

9 лютого 2015
Новий насичений тиждень вже розпочався, і столиця знову продовжує дивувати своїми культурними подіями. 

Аби Ви, в жодному разі не нудьгували, і будні стали активними та цікавими, пропонуємо добірку найяскравіших подій цього тижня (з 09 по 15 лютого). У програмі розваг: виставки, кінопокази, презентації, лекції та інші різноманітні культурні події. 

Обирайте, що Вам до вподоби та не залишайтеся сумувати вдома!

1. Виставка "Петриківка – душа України".
Відвідайте масштабну презентацію творів унікального мистецтва петриківського розпису. Свої роботи представили шість художниць: Галина Назаренко (с. Петриківка), Олена Ярмолюк (с. Петриківка), Ірина Кібець (с. Петриківка), Вікторія Шевченко (с. Петриківка), Тетяна Гарькава (с. Петриківка) і Наталія Малярчук (м.Львів). Всі вони – професійні художниці, відомі далеко за межами України.
Поспішайте, адже закриття вже зовсім скоро.

Коли: 9-10 лютого, з 10:00 до 19:00.
Де: «Центр української культури та мистецтва», вул. Хорива, 19-В.
Вхід вільний.


2. Юрій Андрухович: «Тут похований Фантомас».
Культовий український письменник Юрій Андрухович розпочинає свій тур-презентацію книги «Тут похований Фантомас». Тексти цієї книги Андрухович називає ТСН-ками. Збірка  складається з вибраних колонок, якими автор раз на тиждень виступає на сайті “Телевізійної служби новин” каналу “1+1″. Починаючи з грудня 2010 року, він опублікував їх вже понад двох сотень. Читачам пропонується своєрідне вибране із цих щотижневих записів, розташованих у суворій хронологічній послідовності. 

Коли: 10 лютого з 18:00.
Де: книгарня «Є», вул. Лисенка, 3.
Вхід вільний.


3.  Проект «Діалоги»: Марія Галіна і Аркадій Штипель
Серія вечорів «Діалоги» триває. 11 лютого в книгарні-кав'ярні «Довженко книги.кава.кіно» відбудеться третій вечір проекту - поетичні читання та діалог двох світоглядів, поетичних галактик, чоловіка і жінки - Марії Галіної та Аркадія Штипеля.
Співіснування двох поетичних систем. Діалог чи два монологи? Чи можливе літературне суперництво між чоловіком і жінкою, якщо так - в чому воно може виражатися? Переклад як діалог... На гостей чекають відповіді на ці та інші запитання, вірші та переклади, живе спілкування і можливість поставити поетам свої запитання.

Коли: 11 лютого з 19:00.
Де: «Довженко книги.кава.кіно», вул. Бульварно-Кудрявська, 43 а.
Вхід вільний.

4. Арт-проект «Вікна».
В рамках проекту у Мистецькому Арсеналі вперше експоновано 100 унікальних українських національних костюмів кінця XIX - початку ХХ ст. із провідних музейних колекцій. Наскрізним мотивом експозиції стала галерея фотографій вікон українських будинків із різних куточків України, зібраних етнографом, дослідником, художником Петром Гончаром в його подорожах і експедиціях.
Мистецький Арсенал познайомить Вас із традиціями створення народного костюма, символізмом орнаментації, його роллю в суспільних відносинах - чудова можливість поринути в часи, коли нинішні музейні експонати були частиною щоденного побуту наших предків, а краса кольорів та візерунків служила захистом і оберегом.

Коли: з 05.02.2015 до 01.03.2015, 11:00 - 20:00.
Де: Національний культурно-мистецький та музейний комплекс "Мистецький Арсенал", вул. Лаврська, 10-12.
Загальна вартість вхідного квитка - 40 грн, пільгового - 20 грн.


5.  Круглий стіл "Клубу Вільних Людей": Юрій Луценко.
Клуб Вільних Людей продовжує цикл круглих столів із цікавими особистостями. Цього разу Данило Яневський буде модерувати бесіду про читання і книги з Юрієм Луценком. Круглий стіл матиме назву «350 книг за два роки». 

Коли: 15 лютого, 13:00.
Де: «Довженко книги.кава.кіно», вул. Бульварно-Кудрявська, 43 а.
Вхід вільний.

6. Виставка "Надбудова".
Матимете змогу ознайомитись з найцікавішими проектами київського повоєнного модернізму в архітектурі. У рамках виставки будуть вперше представлені проекти видатних київських архітекторів - як реалізовані, так і ні.  Відстежуватиметься також трансформація їх утопічних задумів.
 «Надбудова» є  результатом багаторічного дослідження радянського модернізму в Україні. Раніше це дослідження проходило в рамках виставок «Радянський модернізм 1955-1991: Невідомі історії» в Architektur Zentrum Wien (2012), Trespassing Modernities в SALT Galata, Стамбул (2013), і Parallel Modernities нa тридцять першій бієналі в Сан-Пауло (2014) .

Коли: з 28.01.2015 до 28.02.2015.
Де: «Центр візуальної культури», вул. Глибочицька, 44.
Вхід платний.


7. Фільм "Гра в імітацію".
Проведіть вечір за переглядом чудового фільму. Стрічка ґрунтується на трьох ключових періодах життя Алана Тюрінга, геніального математика, що зміг зламати шифр німецької шифрувальної машини «Enigma». Дія відбувається у період найважчих днів Другої Світової війни. Щоб зламати код Enigma, Тюрінг разом з друзями зробив неможливе. 
У головних ролях - Марк Стронг, Метью Гуд, Кіра Найтлі, Метью Бірд, Бенедикт Камбербетч.

Шукайте найближчі сеанси та квитки у кінотеатрах.


8.  Фотовиставка "12 історій, які вам варто знати".
Завершує свою роботу фотовиставка "12 історій, які вам варто знати". В рамках роботи з проблемою дискримінації переселенців, активісти "КримSOS" та видання "Українська правда" вирішили розповісти всій Україні 12 позитивних історій та організували цікавий фотопроект.
Герої проекту - звичайні люди, змушені покинути свою оселю і отримати статус "переселенця". Учасники фотопроекту розповіли про те, чим вони жили до того моменту, як довелося залишити дім; що їм довелося пережити, і як незважаючи на все, вони не здаються та рухаються далі. 

Коли: 05.02.2015 - 19.02.2015.
Де: Галерея «Глобус», вул. Iнститутська, 2,
Вхід вільний.


9. Виставка Андрія Хіра «Забобони».
Обов’язково відвідайте виставку Андрія Хіра «Забобони» та дізнайтеся про стародавні забобони нашого народу. Також Ви зможете осягнути міфологічний світогляд Українських Карпат і побачити «забобони», які здаються дивиною міському жителю. Окрім того, почуйте й містичні народні розповіді.

Коли: 14.01.15 – 16.02.15.
Де: Арт-центр Павла Гудімова «Я Галерея», вул. Хорива, 49 б.
Вхід вільний.


10. Майстер-класи від творчої майстерні «Про Кохання ...».
До дня закоханих Арт майстерня пропонує власноруч виготовити подарунок своїй коханій половинці. 

10 лютого о 18.00 пройде майстер-клас «Валентинки». Відвідувачі виготовлять та оздоблять оригінальні авторські листівки.
Вартість - 150 грн.

14 лютого о 14.00 відбудеться майстер-клас «Такий незвичайний декупаж».
Вартість - 250 грн.

Майстер-класи проходитимуть у культурно-освітньому центрі «Майстер-клас».

Усі матеріали розділу «Новини проектів»