Мова сайту:

Програма фестивалю писанки у Софії Київській (17 квітня - 5 травня).

9 квiтня 2014
05-05-2014 | Киев, Украина

«Всеукраїнський Фестиваль писанок» - це щорічний традиційний захід, що є невід’ємним атрибутом свята Великодня для киян і гостей столиці. На прикладі феномену писанкарства фестиваль розвиває народне мистецтво та популяризує традицію розпису великодньої писанки на теренах України та за її межами.

Сьогодні проекту вдалося об’єднати всю Україну, адже учасниками заходу є українці з різних регіонів.

У 2012 році організаторів було урочисто нагороджено представниками Книги рекордів України за найбільшу кількість представлених писанок (близько 28 000 тисяч) та найбільшу писанку в історії України, розміром близько 4 метрів. 

У 2013 році проект побив власний рекорд, представивши у сквері І.Франка (м.Київ) писанкову колекцію загальною кількістю більше 50 тисяч. Справжньою родзинкою фестивалю був великодній вінок, декорований квітами та писанками, довжиною 30 м.  Перемогу у фестивалі здобула Полтавська область, задравши 50% загальної колекції робіт. Серед градоначальників у конкурсі «Писанка від боса» перемогла мер Слов’янська Неля Штепа, Своєму місту вона зробила прекрасний подарунок напередодні свята - 5 тисяч кущів троянд.

17-го квітня о 13:00 у Національному заповіднику Софія Київська відбудеться відкриття “Всеукраїнського фестивалю писанок 2014”.

Фестиваль презентує неповторну всеукраїнську писанкову колекцію та безліч цікавих арт-об’єктів. На відвідувачів чекають майстер-класи та конкурси, частування великодньої паски, виступи вокальних колективів та прекрасна святкова атмосфера напередодні великого християнського свята!

 Конкурсна програма Фестивалю:

1. Конкурс «Народна писанка» у номінаціях "Традиційна" та "Сучасна"

2. Конкурс «Великодня паска»

3. Конкурс "Писанка від боса", "Писанка від зірки"

4. Виставка дитячих малюнків на тему "Свято Великодня"

                 Folk Ukraine запрошує до участі усіх, хто любить та поважає українські традиції! Великдень – це родинне свято! А ми, українці, - одна велика та дружня сім’я!

Як взяти участь у фестивалі? Розпишіть власну писанку та додайте її до всеукраїнської колекції! Маєте особливу рецептуру приготування паски? Будемо раді бачити вас серед учасників вправних господинь, які печуть особливі паски! 

Разом з тим, Folk Ukraine запрошує керівник державних установ, навчальних закладів та підприємств, громадських діячів, діячів культури та мистецтва, представників шоу-бізнесу створити Великоднє дерево єднання!

Для участі у конкурсі «Писанка від боса» та "Писанка від зірки" оргкомітет фестивалю забезпечує учасників усім необхідним матеріалом. (13:00 - майстер-клас, 14.00 - конкурс та нагородження).

 Більш детальну інформацію про захід ви можете отримати за телефоном (
md-eksperiment.org

Усі матеріали розділу «ЗМІ про нас»